Modulskorsten

En modulskorsten är en skorsten som består av färdigisolerade modullängder som man sätter ihop till en ny skorsten. Man använder till exempel modulskorsten till en braskamin när det inte finns någon vanlig skorsten i närheten. Man kan då bygga en smidigt färdigisolerad skorsten som vilar direkt på braskaminen och går rakt upp genom taket och avslutas med en takhuv ovan tak. På detta sätt kan man bygga en lätt samt bra och säker skorsten på ett minimalt utrymme.

En modulskorsten bärs upp av yttermantel som är helt separerad från rökröret, vilket gör att varje del tar upp sin egen expansion. Man behöver därmed inte ta hänsyn till skorstenens längdutveckling. Konstruktionen innehåller därför heller inga värmebryggor vilket gör att den snabbt kommer upp i arbetstemperatur. Det ger en bra funktion och minimerar risken för kondens.

Stålskorstenen består av moduler som fogas sammanvia en han- och en hondel vilken sedan säkras med ett låsband. Detta är en beprövad och tillförlitlig montering som ger dig en läckagefri och säker skorsten. En helisolerade skorstenen med 150mm invändig väger endast 15 kg/m. Det underlättar när skorstenen ska monteras och kan enkelt hanteras av endast en person.

Skall du installera en utvändig skorsten är detta den perfekta lösningen. Genom sin uppbyggnad utan förbindelse medllan rökrör och yftermantel, säkerställer du en snabb och jämn uppvärmning av systemet, och du får på kort tid en optimal dragfunktion. Detta är inte minst viktigt vid pelletsanläggnignar, som kan vara extra känsliga för tryckstörningar i skorstenen. Kräver installationen en vinklad skorsten, finns det flertalet skorstensmoduler med varierande vinkel. Ett stort urval av infästningar och stöd säkerställer att skorstenen är stadigt förankrad.